2022’NİN İLK İLÇE KOORDİNASYON TOPLANTISI

Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi Vakfı (WALD), 2022 yılının ilk koordinasyon toplantısını 17 Şubat 2022 tarihinde Kağıthane Kaymakamlığı, Kağıthane Belediyesi ve ilçede hizmet veren kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımı ile Kağıthane Belediyesi Meclis Başkanlığı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdi.

WALD, UNHCR ve Kağıthane Belediyesi iş birliğinde 2017 yılından itibaren yürütülen “Sosyal Koruma Projesi” kapsamında ilçe sınırlarında yer alan kamu kurumlarının ve sivil toplum kuruluşlarının sahada yaptıkları çalışmaların paylaşılması, gelecekte yapılacak iş birliklerinin müzakere edilmesini hedefleyen toplantının açılış konuşmasını yapan Kağıthane Kaymakamı Mustafa Koç; “İlçe Koordinasyon Toplantıları’nın ilçede göç alanında yürütülen çalışmalar arasında koordinasyonu arttırmak, bu alandaki eksiklikleri tespit etmek ve bu tespitler için çözüm önerileri geliştirmek amacıyla tüm paydaşları bir araya getirerek mültecilere sunulan hizmetlerin kalitesini yükseltmek adına önemli olduğunu” vurguladı. 

Çok paydaşlı bir istişare mekanizması olan Kağıthane İlçe Koordinasyon Toplantısı, İl Göç İdaresi Uzmanı Talha Erbay’ın yasal kalış hakkına sahip olan yabancı ve mültecilerin ülkemizdeki sosyal, ekonomik ve kültürel hayata uyumunun kolaylaştırılmasını amaçlayan “Sosyal Uyum ve Yaşam Eğitimi Projesi" (SUYE) hakkında sunumuyla devam etti. SUYE projesinin Göç İdaresi Başkanlığı ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü işbirliğinde, Halk Eğitim Merkezleri’nin desteğiyle daha fazla danışana ulaşmanın hedeflendiğinin altını çizen ERBAY; “Yapılan eğitimlere 18 yaş ve üzeri tüm yabancılar ve göçmenler katılabilmektedir. Eğitim veren Türk hocalara tercümanlar da eşlik etmektedir. Ülkemize gelen göçmenlere Türkiye’ye ait adalet, emniyet, sağlık, kurumlar ile ilişiler ve sorunları nasıl çözebilecekleri anlatılmaktadır” ifadelerini kullandı.  

Kağıthane ilçesi özelinde toplam hizmet sayıları ve danışanların Sosyal Koruma Masasına başvuru nedenlerinin de paylaşıldığı toplantıda, mültecilere ve yerel halka sunulan hizmetlerin kalitesinin artırmaya yönelik çalışmalar değerlendirilerek, ilçe koordinasyon toplantılarının üçer aylık periyodlarda yapılmasına karar verildi.