36. Vakıflar Haftası Etkinlikleri ve Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi Vakfı’nın (WALD) 26. Kuruluş Yıldönümü münasebetiyle, 10 Mayıs 2019 tarihinde Sultanahmet’te bulunan Vakıf Merkezi’nde söyleşi programı düzenlendi. İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem Esen’in konuşmacı olarak katıldığı, “Vakıf Kültürü ve Sosyal Yaşam” konulu söyleşi katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

Söyleşiye, vakfın tanımı ve vakıf kuruluşlarının süreçleri ile başlayan Adem Esen, vakıf kültürünün Osmanlı döneminden günümüze taşınması, günümüzde vakıf hizmetlerinin hangi alanlarda verildiği, Türkiye ve Avrupa’daki vakıflar, vakıfların yerel yönetimlerle olan ilişkileri ve vakıf gelirleri ile ilgili değerli bilgilerini katılımcılarla paylaştı. Vakıfların yerel demokrasiye, kent konseylerine üye olmak gibi katkılar sağlayabileceğini belirten Esen, konuşmasında WALD’ın vizyon ve misyonu doğrultusunda bu alanda örnek çalışmalar yapıldığını vurguladı.

Program, söyleşinin ardından katılımcıların soruları ile devam etti. Söyleşinin sonunda WALD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Duman, Prof. Dr. Adem Esen’e katılımından dolayı teşekkürlerini sunarken, WALD Mütevelli Heyet Başkanı ve WALD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Mimar Dr. Kadir Topbaş, değerli deneyimlerini paylaşmasının ardından, Prof. Dr. Adem Esen’e plaket takdiminde bulundu.